חינה מרוקאית- מידע כללי:
חגיגת חינה מרוקאית ידועה לכל וגם אהובה על כולם, אין ישראלי שלא לקח חלק בחגיגת החינה המרוקאית וללא ספק מדובר באחד האירועים היפים, השמחים והצבעוניים ביותר שיש. טקס החינה המרוקאי הוא מנהג עתיק בו נוהגים לחגוג לחתן ולכלה את תחילת דרכם החדשה יחד. בטקס המרגש מברכים אותם בשפע, אושר, בריאות, הצלחה ופוריות. במהלך הטקס שרים שירים במרוקאית, מוחאים כפיים, פוצחים בצהלולים, רוקדים סביב הזוג המיועד ועושים הרבה שמח לזוג הצעיר, כדי שיכנסו אל חייהם המשותפים עם המון אושר, שמחה וברכה. אירוע החינה המרוקאי הוא אירוע מלא בצבע, שמחה, ואושר. לרוב ניתן לראות את האורחים לבושים בתלבושות העדתיות כמיטב המסורת, שמלבד להדגיש את הייחודיות של האירוע גם מחזירות את כל האורחים והאורחות אל השורשים- הכפתן המרוקאי והגלביות, לא נשכח את התפאורה המרוקאית המיוחדת שעוטפת את כל האירוע בגווני בורדו, זהב ולבן, את הריהוט העתיק והיפיפה וכמובן את העוגיות המרוקאיות הטעימות שעושות כיף בפה. כל אלה הם רק חלק קטן מהשמחה שיש בעיצוב מיוחד בחינה מרוקאית.
טקס החינה המרוקאי – ברכה לזוגיות מוצלחת:
טקס החינה המרוקאי הוא למעשה שיא הערב, הרגע שבו מתקצבים כל האורחים יחד, כדי לחגוג לזוג המיועד, לברך אותו ולשמוח יחד איתו. כיום נוהגים להכניס את החתן והכלה על גבי אפריונים, כך שהם מוגבהים ובולטים וכל האורחים יכולים לראות את המלך והמלכה של אותו הערב. במהלך כניסתם של הזוג אל רחבת טקס החינה, האורחים שרים, שמחים ורוקדים כשבידיהם מגשי עוגיות, ומטעמים אחרים כגון: דרז'ה, מרוז'ייה, שבאקיה ועוד שלל מתוקים. הכניסה עם המטעמים המרוקאים מראה על שפע רב, על רוחב לב ורוחב יד שמזוהים מאוד עם העדה המרוקאית. לאחר הכניסה המפוארת עוברים לטקס החינה עצמו, בו הורי הכלה מביאים מתנות לחתן והורי החתן מביאים מתנות לכלה. לרוב המתנות יהיו זהב, יהלומים, תכשיטים, שעון יוקרתי ועוד. בעבר הרחוק היו נוהגים לתת גם בדים יקרים, בגדים וכדומה. המתנות צריכות להיות חשופות לכל והורי הכלה והחתן עונדים להם את המתנות לעיני כל הנוכחים, על מנת לפאר את הזוג הצעיר ולהוסיף לו עוד יופי. לאחר טקס חלוקת המתנות מגיע החלק שכולנו מכירים, מריחת החינה. נהוג שהורי החתן ימרחו את ידי הכלה ושהורי הכלה ימרחו את ידי החתן. את מריחת החינה על כף היד עושים בצורת עיגול וזאת כדי לרמז על צורת מטבע המסמל ברכה ושפע רב. על ההכנה של עיסת החינה אחראית אישה נשואה ופוריה, בדרך-כלל אמה של הכלה. בשום אופן לא אישה גרושה, אלמנה או עקרה, אלא אישה נשואה, פוריה, טובת לב ונדיבה שתשרה מהמעלות שלה על הזוג המיועד. טקס מריחת החינה נועד לסימון הזוג הצעיר שעומד להינשא, וכסגולה לאושר, לזוגיות טובה, לפוריות, לחיים מאושרים זה לצד זו וכמובן להרחבת משפחתם החדשה בעתיד הקרוב.
עיצוב חינה מרוקאית – חגיגה של ממש:
טקס החינה הוא ללא ספק רגע השיא של האירוע, אך שאר האירוע של חינה מרוקאית הוא חגיגה של ממש. אירוע החינה ידוע בפאר, בנדיבות, בשפע, בצבעים העזים וביוקרה שבו. התפאורה לחינה המרוקאית שמכניסה צבעי זהב, לבן ובורדו, התלבושות המסורתיות היפות והמפוארות שיכניסו אתכם ואת האורחים שלכם לאווירה מיוחדת וחגיגית וכמובן העוגיות המרוקאיות הטעימות ממש כמו של סבתא שהאורחים שלכם לא יוכלו להפסיק לזלול. אירוע חינה מרוקאית זו חגיגה של ממש, וללא ספק מדובר באירוע בלתי נשכח של פעם בחיים ואירוע כזה צריך לחגוג כמיטב המסורת עם התלבושות המתאימות, המאכלים העדתיים, העוגיות המיוחדות בעבודת יד וכמובן כל האטרקציות המתאימות. אנחנו בללה סוזנה מתמחים באירועי חינה מרוקאיות ויודעים בדיוק איך לעשות אירוע מושלם בהתאמה אישית עם טאץ' עבור הצרכים שלכם. אנחנו לקחנו חלק באין ספור אירועי חינה ויודעים להגשים גם את החלומות הכי פרועים של הכלות והחתנים שלנו.
גם אתם רוצים אירוע חינה מרוקאית מקורי ובלתי נשכח?
השאירו לנו פרטים ונציג טלפוני יחזור אליכם בהקדם.
שאלות ותשובות חינה מרוקאית
כמובן. מגשי עוגיות הם חלק בלתי נפרד מחגיגת חינה מרוקאית ויש לנו מגשי עוגיות בעבודת יד בשלל סוגים, טעמים ועיצובים.
כן. יש אצלנו מלבישה שתתאים לכם את סוגי התלבושות האותנטיות ותדע לשלב בין שלל הפריטים השונים.
אנחנו מספקים את כל מה שנחוץ לאירוע חינה מושלם- תלבושות לחינה, אוכל אותנטי עדתי, מגשי עוגיות מרוקאיות, שולחן שוק יוקרתי, עיצוב ותפאורה מתאימים ואת כל האקססוריז הנחוצים לאירוע כמו ריהוט עתיק וכלים מסורתיים.