ספינג׳ הוא מאכל מרוקאי טעים, מתוק ואהוב במיוחד שהופך כל חגיגה למתוקה עוד יותר. הוא מתאים מאוד לאירועי חינה מרוקאית, מימונה ושמחות שונות.
אנו בחברת ללה סוזנה מספקים את כל מה שנדרש לאירוע חינה מושלם, כולל שולחן שוק עם כל הקינוחים והמתוקים ממגוון העדות, אבל אם אתם מעדיפים להכין אותו בעצמכם, זאת גם אפשרות. אתם לא צריכים להיות מרוקאים או להבין בהכנת ספינג׳. עם המתכון המושלם שלנו יצאו לכם ספינג׳ים מרוקאיים מסורתיים וטעימים שאף-אחד לא יוכל לעמוד בפיתוי שלהם.
המצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 ביצים
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- מים פושרים לפי הצורך (בערך 3 כוסות)
המצרכים לסירופ הסוכר:
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס מים
- מיץ לימון
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה לבצק:
לצורך הכנת הספינג׳ יש להכין 2 קערות נפרדות- קערה גדולה לבלילה וקערה קטנה לשמרים.
הקערה הקטנה
מכניסים לקערה את השמרים, כף הסוכר וכף הקמח. על זה יוצקים מים פושרים לפי הצורך. מניחים את השמרים להתפחה בערך ל-10 דקות.
הקערה הגדולה
מכניסים לקערה 1 ק״ג קמח, 1 ביצים וחצי כוס שמן. מוסיפים את השמרים התפוחים מהקערה הראשונה ומערבבים היטב. התפח את כל הבלילה האחידה פעמיים- פעם ראשונה כ-20 דקות ופעם שניה כחצי שעה. (יש לערבב את הבלילה בין התפחה להתפחה).
את הכנת הכדורים יש לעשות על שיש משומן. לקחת כמות בצק, ליצור כדור ולהניח על השיש. לאחר שהוא נח על השיש יש לעשות בהם חור באמצע ולטגן בשמן.
אופן ההכנה לסירופ:
הרתיחו בסיר קטן את כל המצרכים לסירופ הסוכר- 1 כוס סוכר, חצי כוס מים, מיץ לימון ו-1 שקית סוכר וניל. יש לבשל כ-10 דקות עד לבעבוע ולכבות לפני שהוא מסמיך לגמרי. יש לטבול את הספינג׳ המוכן בסירופ כשהוא עוד חם, כדי שלא יתקשה.
הבחירה היא בידיכם. להזמין הפקת חינה הכול כלול מללה סוזנה עם מיטב המתוקים שלנו או להכין את הספינג׳ בעצמכם עם המתכון שהבאנו לכם.