מתכון החודש : מתכון למופלטה

מתכון למופלטה – זהירות זה ממכר

מופלטה היא המתוק המנצח של המטבח המרוקאי ושל חינה מרוקאית שהגיעה כבר מזמן לכל בית בישראל. אין אף-אחד שעומד בפני הבצק המתוק והטעים הזה שהפך להיות הסמל של אירועים משמחים ושל חגיגות מכל סוג, במיוחד בחינות ובמימונות.
מופלטה היא קינוח מושלם לשולחן השוק והמתוקים לחינה והיא ותשתלב בו באופן טבעי. אם אתם רוצים להכין לאירוע החינה מופלטה עבודת יד, הבאנו לכם את המתכון המושלם.

המצרכים למופלטה:

• 1 ק"ג קמח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 1 כף סוכר
• 1 כף מלח
• 4-3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

המס את השמרים היבשים במים הפושרים ולאחר מכן, הוסף כף קמח וכף סוכר.
ערבב והמתן מס' דקות לתפיחה.
הכנס את הקמח והוסף את כל החומרים יחד עם עיסת השמרים לתוך קערה וערבר הייטב.
הכנס את הקערה לתוך שקית ניילון לתפיחה ואחר-כך לוש את הבצק שוב.
לאחר 20 דק יש לעבד את הבצק בהקצפה עם מעט שמן עד שהוא הופך להיות חלק.
לאחר 15 דקות של התפחה נוספת יש להכין מהבצק כדורים, לשמן כל כדור ולהניח על משטח משומן גם כן (שיש או תבנית אפייה).
לאחר סיום הכנת כל העיגולים מתחילים לטגן על משטח משומן. יש להשטיח כל כדור לעלה דק כמה שאפשר ולדאוג שגם הקצוות יהיו דקים ככל הניתן.
לטיגון יש להשתמש במחבת טפלון, כדי שלא ידבקו. רצוי להשתמש במחבת חשמלית.
את העלה הראשון יש לטגן משני הצדדים. כאשר הצד השני מתבשל, יש להניח מעל את העלה השני וכך יתר העלים כאשר הבישול מתבצע מצד אחד כל פעם. ניתן להכין חבילות של 10-15 מופלטות כל פעם.

* ישנם הרבה דברים שאפשר למרוח מעל המופלטה, כדי לשדרג את הטעם שלה. הדברים המומלצים ביותר הם: דבש, חמאה, ממרח שוקולד או לפזר סוכר.

כדאי להכין כל פעם כמות מסוימת של מופלטות ולא להכין כמות גדולה מדי מראש. את המופלטות אוכלים רק כשהן חמות וטריות ולא מכניסים אותן למקרר או מחממים אותן. עקבו בדיוק אחרי המתכון שלנו ותכינו מופלטות מושלמות לאירוע חינה מושלם.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
אהבתם את הפוסט? שתפו אותו עם חברים!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
כותבת המאמר : סוזנה
כותבת המאמר : סוזנה

סוזנה קרויה על שם סבתה שעלתה ממרוקו. היא החלה את דרכה המקצועית כמוכרת עוגיות ביתיות מתוך המטבח הפרטי הקטן שלה.
האהבה שלה למסורת, לתרבות עדות המזרח ומרוקו בפרט ובעיקר הרצון והאהבה לשמח אנשים, הם שהובילו אותה להקים את חברת ללה סוזנה ולשמח כמה שיותר אנשים.
לאחר שעברה קורס מקצועי בהפקת אירועים ובשילוב הידע התרבותי שלה והאהבה שלה לתחום, יצאה מהמטבח הקטן שלה לדרך עצמאית.

רוצים אירוע חינה בלתי נשכח?

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם

מאמרים אחרונים
שמרו על קשר!
חייג עכשיו
לחץ לשיחה עם נציג
ברוכים הבאים לווצאפ. מוזמנים לרשום לנו ונשמח לעזור לכם 24/7.